Програма “Ваучери за заети лица” 2017-2020

След успешно приключилата програма “Аз мога повече”, Европейският съюз финансира поредната кампания, насочена към квалификацията на вече заетите кадри. Това е нова програма “Ваучери за заети лица”, която обхваща периода 2017-2020. Тя дава възможност на вече работещи лица да придобият нови умения или да развият старите, да израстнат професионално и кариерно, с помощта на ваучери. Самото обучение ще се предоставя от доставчици на обучение – обучаващи институции, които отговарят на условията посочени от Агенцията по заетостта. Училище Диел е доставчик на обучение и скоро започваме набиране на кандидати.

ВАЖНО:

За тези от вас, които са преминали обучение за придобиване на професионална квалификация по “Аз мога” и “Аз мога повече”, по новата схема ще можете да подадете документи за чуждоезиково обучение или дигитална компетентност;
Ако сте се възползвали от ваучер за ключова или дигитална компетентност, то през новия програмен период ще можете да подадете заявление за придобиване степен на професионална квалификация.

Условия за кандидатстване:

Tрябва да сте нает/а на трудов договор извън държавната администрация и да сте със средна или по-ниска степен на образование. В групите могат да се включват и курсисти срещу заплащане на съответната такса, без ваучери, без органичение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *